Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 10 έως 19 Οκτωβρίου 2025
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου το βράδυ 9:00 έως 12:30 θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από την επέτειο εκλογής και χειροτονίας αυτού ως επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Βησσαρίωνος Πλακιά.
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Παρασκευής Τρικάλων, θα ομιλήσει καταλλήλως προς τις εθελόντριες κυρίες του Ενιαίου Συσσιτίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΗΜΩΝ» με θέμα «Η ευλογία του εθελοντισμού και της Φιλανθρωπίας» και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει ομιλία από την κ. Χαρούλα Ντότα, με θέμα: «Η αγάπη που μαγειρεύεται με την καρδιά».
Το απόγευμα θα παραβρίσκεται στη Λαμία όπου θα συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Βησσαρίωνος Πλακιά.
Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 6:00 θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού για τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως για το νέο διδακτικό έτος 2025-2026. Επίσης στην εν λόγω εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τα Διπλώματα και Πτυχία σε μαθητές της Σχολής.
Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Το βράδυ 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό επί τη εορτή του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ».
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» και θα τελέσει την Ακολουθία της Αρτοκλασίας.
Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως ενώπιον του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» και θα αναγνώσει ειδική ευχή προς την Παναγία για τους ασθενείς με καρκίνο.
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λογγίνου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 5:00 θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού του κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής κυριών και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των κηρυγμάτων.
Έπειτα στις 6:00 θα μεταβεί στην αίθουσα της «ΓΕΧΑ» Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των κηρυγμάτων.
Στη συνέχεια στις 7:00 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Παρασκευής Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού στη χορωδία αντρών και γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθως στις 8:00 θα μεταβεί στο υπερώο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των εβδομαδιαίων συναντήσεων της συνάξεως νέων.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου το πρωί στις 11:00 θα μεταβεί στο Στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει την ορκωμοσία των Πρωτοετών Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου το πρωί θα συμμετάσχει στη Χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Δομενίκου κ. Αθηναγόρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου το πρωί θα παραβρίσκεται στην Έδεσσα όπου θα συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.