Εκτύπωση

148 18102019Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το πρωί θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κρηνίτσας απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Ακολούθως θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Εν συνεχεία και ώρα 10:45 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το απόγευμα και ώρα 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παναγίτσης απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το βράδυ θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 6 θα μεταβεί στην Σταγιάδειο Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού για τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως για το νέο διδακτικό έτος 2019-2020. Επίσης στην εν λόγω εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει τα πτυχία σε αποφοίτους της Σχολής.

Στις 6:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Εν συνεχεία και ώρα 9:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής των εν Εφέσω Επτά Παίδων.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Πετροπόρου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το απόγευμα και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης όπου και θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Πολιούχου και κραταιού Προστάτου της Αγιοτόκου και ιστορικής πόλεως της Θεσσαλονίκης.

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρωί θα λειτουργήσει στο Γοργογύρι.

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το πρωί στη Λεπτοκαρυά.