ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ 01-5.01.2017

30122016 1

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 το πρωί, εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτη του έτους και εν συνεχεία θα ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 το απόγευμα στις 5 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του μεθεόρτου εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χωρίου Αγία Κυριακή επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Εν συνεχεία, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Το βράδυ, από ώρα 8:30 μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων και εν συνεχεία κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 το πρωί θα λειτουργήσει στο Κηπάκι.