Εκτύπωση

001

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη και σε χωριά των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες:

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων από 9:00-12:30 βραδινή, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής του Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων από 9:00-12:30 βραδινή, ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Γιώτα.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων από 9:00-12:30 βραδινή, ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού από 8:30-12:30 βραδινή, ο Εσπερινός, ο Όρθρος, και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Τους ύμνους της Ιεράς Αγρυπνίας θα ψάλλουν Πατέρες από την Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους.

Την ίδια μέρα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων από 8:30-12:30 βραδινή ο Εσπερινός, ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.