Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2019

105 7122018Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 30 Μαρτίου το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων .

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου το απόγευμα στις 6:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Νεράϊδας Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου το απόγευμα στις 6, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στην Κεντρική Πλατεία στο χωρίο Αγία Κυριακή Τρικάλων το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΣΣΗΣ». Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας προς τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Ακολούθως στις 8 θα μεταβεί στην Αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και θα παρακολουθήσει την Συναυλία Μνήμης που διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών με αφορμή την συμπλήρωση «100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 5 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Περί ώρα 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Περί ώρα 9:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στο χωρίο Αγία Κυριακή Τρικάλων επί τη ελεύση του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΣΣΗΣ».

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Την Πέμπτη 4 Απριλίου το απόγευμα στις 6:00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος θα κομίσει το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΣΣΗΣ» και εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στο χωρίο Αγία Κυριακή Τρικάλων.

Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών 31 Μαρτίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία ο Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους Φιλόθεος Γρηγοριάτης θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας την Κυριακή 31 Μαρτίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 31 Μαρτίου το πρωί θα λειτουργήσει στο Ριζαριό.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου το βράδυ θα τελέσει την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Παρασκευή 5 Απριλίου το βράδυ θα τελέσει την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στις Καρυές.

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 31 Μαρτίου το πρωί στου Ρίζωμα.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου το βράδυ κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Σεισμόπληκτα.