Τίμησαν την Παναγία «Πορταΐτισσα» και τον Άγιο Αθανάσιο στην Πύλη Τρικάλων

036Εορτάσθηκε και φέτος, το απόγευμα της Τετάρτης ημέρας της Διακαινησίμου 1 Μαΐου 2019, μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς στην Πύλη Τρικάλων η κατά θαυμαστό τρόπον εύρεση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, αλλά και η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από την κωμόπολη της Πύλης και των γύρω περιοχών προσήλθαν με κατάνυξη για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης και Πορταϊτίσσης, στης οποία τη μορφή διαγράφεται μια πλούσια δέσμη ευγενών και δυνατών αισθημάτων ενώ η αυστηρή έκφραση του Ιερού Προσώπου Της, τονισμένη από την επιβλητική και καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.

Πριν από την τέλεση του Εσπερινού προηγήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, όπου και φυλάσσεται, προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην περιοχή ΜΟΜΑ Πύλης.

Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας στον αύλιο χώρο του Ναού και στη συνέχεια η Ακολουθία του Εσπερινού Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Γούλας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και για τον Άγιο Αθανάσιο.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και άλλων Συλλόγων με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας και του Αγίου Αθανασίου.