Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον Πυργετό Τρικάλων

Μετά κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πυργετό Τρικάλων.

Το απόγευμα της 1ης Μαΐου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αριστείδης Οικονόμου ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Χαντζιάρα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τον όρισε ως Αρχιερατικό Επίτροπο της νέας πλέον Αρχιερατικής Περιφερείας Πυργετού.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η έξοδος και η ιερά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών και ιερέων.

Ακολούθησε παραδοσιακή φιλοξενία και εορταστική εκδήλωση από τα χορωδιακά τμήματα της ενορίας με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου.