Τίμησαν την Παναγία «Επίσκεψη» στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τρικάλων

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε για πρώτη φορά φέτος πανηγυρικά το την Κυριακή των Μυροφόρων η  Σύναξη της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και είναι από τα ιερότερα και πολυτιμότερα κειμήλια της πόλεως των Τρικάλων και γενικότερα της αγιοτόκου Θεσσαλικής γης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου με την επιβλητική της μορφή η οποία εικονίζεται Βρεφοκρατούσα και επιγράφεται «Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ονομασία συνηθισμένη στη βυζαντινή εικονογραφία, αλλά μοναδική ίσως στον ελλαδικό χώρο.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού το Σάββατο 29 Απριλίου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Μετά το πέρας  του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα στενά της περιοχής του Βαρουσίου με κατεύθυνση την Πλατεία Αριστοτέλη Αντωνίου. Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και το Θείο Κήρυγμα από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αχίλλειο Τσούτσουρα.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Κυριακή 30 Απριλίου το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το ύψωμα προς την τιμή της Παναγίας.

Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.