«Το μικρόφωνο της αλήθειας»… ταξίδεψε στην Κέρκυρα!!!

Συγκινητική και υπέροχη ήταν η φιλοξενία με την οποία υποδέχτηκαν την παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας στην Κέρκυρα το τριήμερο 27-29 Ιουνίου.

Εκεί ταξίδεψε κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με τις ευχές του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου για να παρουσιάσει την μουσικοθεατρική σάτιρα «Το μικρόφωνο της αλήθειας» που τόσο όμορφα πλούτισε και την γιορτή λήξης των κατηχητικών μας την Κυριακή 18 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου.

Για την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης και της εκδρομής φρόντισε ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός που συγκίνησε με την φιλοξενία του.

Η παράσταση δόθηκε στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος στο κέντρο της Πόλης.

Άνοιξε με τα χορευτικά τμήματα του Αγίου Αθανασίου Μπάρας όπου παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια του τόπου μας.

Συνεχίστηκε με την Διασχολική χορωδίας Κέρκυρας «Αέρινες Φωνές» με παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη, και 5ο Λύκειο Κέρκυρας υπό την μουσική διεύθυνση της κας Όλγας Κουτσούκαλη.

Στο τέλος η χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα έπαιξε το έργο το «Μικρόφωνο της αλήθειας» όπου μέσα από το τραγούδι, το χορό, το θέατρο, το λόγο και την εικόνα, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα της καθημερινότητάς μας και ανέδειξε την σπουδαιότητα της αγάπης και της αλληλοβοήθειας.

Στην εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου η χορωδία έψαλλε στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Δούλων Κέρκυρας όπου προσκλήθηκε να ψάλλει και στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής κατά την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

Την χορωδία και τα χορευτικά συνόδεψαν η Δέσποινα Πλαστάρα στο πιάνο-Ακορντεόν, ο Άρης Καλιακούδας στο Μπουζούκι, ο Ηλίας Τζερεμές στο Κλαρίνο και ο Δημήτρης Αδάμος στα κρουστά.