Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Μεθέορτος Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης για την πανήγυρη των Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Με τον μεθεόρτο Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη το εσπέρας της 11ης του μηνός Μαίου ε.έ., στο Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Δερβενίου, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των δύο Μεγάλων Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συνχοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τους οποίους και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος των Λαγυνών κ. Αστέριος Μουζίκας.

Τον Πανηγυρικό Λόγο του μεθεόρτου Εσπερινού εξεφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέττας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε στο διαχρονικό ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, ως θυσιαστικό μαρτύριο συνειδήσεως και ως αναστάσιμη μαρτυρία ζωής.