Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στην Νέα Ορεστιάδα για την πανήγυρη των Πολιούχων Αγίων Θεοδώρων

Η Νέα Ορεστιάδα με λαμπρότητα και κατάνυξη τιμά τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους, επί τη αναμνήσει του δια κολλύβων θαύματος, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών.

Αφ’ εσπέρας, την Παρασκευή, 3 του μηνός Μαρτίου ε.ε. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και έψαλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών.

Παρέστησαν συγχοροστατούντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.

Σε δήλωσή του με την ευκαιρία της εορτής των πολιούχων της Ορεστιάδος ο οικείος Μητροπολίτης τόνισε· «Το δια κολύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου που εορτάζουμε σήμερα ανακαλεί στη μνήμη μας τους διωγμούς που υπέστη διαχρονικά ο Χριστιανισμός από τους κατά καιρούς εχθρούς του. Από τους ειδωλολάτρες μέχρι του Ιουλιανού του Παραβάτου, αργότερα από τους αλλόπιστους μουσουλμάνους μέχρι των ημερών μας, από τους φανερούς αλλά και από τους ύπουλους εχθρούς του, που με το πρόσχημα του ριζοσπαστισμού σήμερα επιχειρούν να αποδομήσουν τα θεμέλια της χριστιανικής οικογένειας και κοινωνίας. «Στήκετε εν τη πίστη, ανδρίζεσθε, κραταιούσθω…» με το λόγο αυτό του Αποστόλου Παύλου ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων ενεθάρρυνε τότε τους χριστιανούς. Ο ίδιος λόγος διαχρονικά αλλά ιδιαίτερα σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρος».