Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Νέα Ορεστιάδα για την πανήγυρη των Πολιούχων Αγίων Θεοδώρων

Η Νέα Ορεστιάδα με λαμπρότητα και κατάνυξη τιμά τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους, επί τη αναμνήσει του δια κολλύβων θαύματος, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών.

Ανήμερα της εορτής Σάββατο 4 Μαρτίου το πρωί της Θείας Λειτουργίας προέστη και μίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού.

Μετά την Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκε η εικόνα των Αγίων Θεοδώρων και τα ιερά λείψανα των αγίων με τη συμμετοχή του κ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, των αρχών και πλήθους κόσμου. Τη λιτανευτική πομπή πλαισίωναν οι φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου, εκπρόσωποι συλλόγων με παραδοσιακές στολές, αντιπροσωπείες σχολείων και στρατιωτικά αγήματα.

Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ευλογήθηκαν οι άρτοι και προσεφώνησε τους επισήμους και τους πιστούς ο οικείος Αρχιερεύς.

Ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ορεστιάδος στο Δημαρχείο της πόλης.