Την 18η Φεβρουαρίου 2017, Ψυχοσάββατο της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των προκατόχων του Αρχιερέων, ως και των κεκοιμημένων Ιερέων της Μητροπόλεως, αλλά και υπέρ «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου» και μνημόνευσε όλα τα ονόματα των κεκοιμημένων που έδωσαν οι πιστοί.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Τρικάλων δεηθείς υπέρ αναπαύσεως των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ηρωϊκώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων.
Μετά το προσκλητήριο «απόντων» άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων απέδωσε τιμές με πυροβολισμούς στον αέρα.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής και να συμφάγει μαζί τους κατά το μεσημεριανό γεύμα.