Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Στο Κτητορικό Μνημόσυνο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ευγενώς προκληθείς, παραβρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος και ο Επίσκοπος Λβωφ κ. Φιλάρετος. Επίσης παρέστησαν συμπροσευχήθηκαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Παντοκράτορος Γαβριήλ, Σιμωνόπετρας Ελισσαίος, Σταυρονικήτα Τύχων, Εσφιγμένου Βαρθολομαίος καθώς και Αντιπρόσωποι άλλων Μονών.

Να αναφερθεί ότι το Καθολικό του Ευαγγελισμού ήταν κατάμεστο από πλήθος προσκυνητών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον σημερινό εορτασμό. Τέλος ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό και αμέσως μετά πανηγυρική τράπεζα.