Πανήγυρις Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης Τρικάλων

000Φέρεται εις γνώσιν ότι από το Σάββατο 28 Μαΐου αρχίζουν οι  εορτασμοί στην Ενορία Μεγάρχης για το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Υπομονής, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Μεγάρχης, και τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού που τιμάται ο κεντρικός Ναός του χωρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις  θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

Φέρεται εις γνώσιν ότι από το Σάββατο 28 Μαΐου αρχίζουν οι  εορτασμοί στην Ενορία Μεγάρχης για το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Υπομονής, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Μεγάρχης, και τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού που τιμάται ο κεντρικός Ναός του χωρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις  θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

 001Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Υπομονής στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Προσκυνηταρίου μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:30 π.μ.:

Όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Υπομονής μετ' αρτοκλασίας, Θείου Κηρύγματος και το Ύψωμα προς τιμήν της Αγίας.

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Ιερά Παράκληση της Αγίας Υπομονής και θα αναγνωσθεί και η σχετική ευχή υπέρ επιτυχίας των μαθητών στις επικείμενες εκπαιδευτικές εξετάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 π.μ.:

Όρθρος και  Θεία Λειτουργία υπέρ επιτυχίας των μαθητών στις επικείμενες εκπαιδευτικές εξετάσεις.

ΩΡΑ 7:30 μ.μ.:

Το Μυστηρίου του Ευχελαίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Προσκυνηταρίου της Αγίας Υπομονής.

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 9:30-12:30 βραδινή:

Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Θεολόγου-Ιατρού και Ιεραποστόλου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου. Εν συνεχεία θα παρατεθεί παραδοσιακή φιλοξενία.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 7:30-10:20 π.μ.:

Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και το Ύψωμα της Εορτής. Εν συνεχεία θα παρατεθεί παραδοσιακή φιλοξενία. Έπειτα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας θα παρατεθεί κέρασμα και θα ομιλήσει ο Θεολόγος-Ιατρός και Ιεραπόστολος π. Ευάγγελο Παπανικολάου.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία του Αναληφθέντος Ιησού Χριστού και της Αγίας Υπομονής.