Η εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Με λαμπρότητα και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά το πρωί της κυριωνύμου ημέρας για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του αλλά και το πάνσεπτο τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα εντός του Ναού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου διακρίνεται για την ιστορική του σημασία, αφού εκτός από μοναδικός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ήταν και για πολλά χρόνια ο Μητροπολιτικός Ναός.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο παρεπιδημών στην πόλη μας, συμπατριώτης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εκ Βόλου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κοντακτσής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Προσκυνηματικού Ναού και Προϊσταμένου του Ιερού Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων π. Στέργιο Γιαννάκο. Μάλιστα την ώρα της Χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος μετονόμασε τον π. Στέργιο σε Εφραίμ, προς τιμήν του τρικαλινού Αγίου του οποίου την μνήμη ιδιαιτέρως ευλαβείται ο χειροθετούμενος.