Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παραμυθία» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων

Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Εσπερινού και του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από την συνοδεία του και πολλούς ιερείς της πόλεως των Τρικάλων.

Στο τέλος, μετά την προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο ομιλώντας περί της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Τρικάλων από τον Νοέμβριου του 2016 φυλάσσει ως πολύτιμο θησαυρό Αντίγραφο της Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παραμυθίας», το οποίο εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.