Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παραμυθία» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων τελέστηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας» Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο του Ναού π. Απόστολο Ζούζουλα.

Εν συνεχεία ακολούθησε σε κλίμα κατανύξεως η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Παραμυθίας» σε οδούς της ενορίας Αγίου Νικολάου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Τρικάλων από τον Νοέμβριου του 2016 φυλάσσει ως πολύτιμο θησαυρό Αντίγραφο της Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παραμυθίας», το οποίο εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.