Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Γαρδικάκι Τρικάλων

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 5 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Γαρδικάκι Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου. Το Ιερό Λείψανο κόμισε από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σταυροφόρος Οικονόμος Νικόλαος Χαντζιάρας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την τιμή των ιερών λειψάνων.

Ακολούθως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων πραγματοποιήθηκε σύναξη των ιερέων και των νέων Εκκλησιαστικών Συμβούλων της Α΄ Αρχιερατικής περιφερείας Τρικάλων. Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέλυσε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των νέων επιτρόπων και κλείνοντας επέδωσε στον καθένα Εκκλησιαστικό Σύμβουλο προσωπικά το Διοριστήριο Έγγραφό του ευχόμενος πατρικά για τα νέα καθήκοντά τους.