Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών σε Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Μέσα σε κλίμα χαράς, ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, την 12η Φεβρουαρίου ε.έ., την επονομαζόμενη και Κυριακή του Ασώτου Υιού, η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Ιωάννου Μπέη, του οποίου η Κουρά πραγματοποιήθηκε το εσπέρας του Σαββάτου, εις το Καθολικό της Ιεράς και Σεβάμιας Μονής Παντοκράτορος της περιοχής Μελισσοχωρίου Λαγκαδά.

Ο νέος Διάκονος της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ανετράφη πνευματικώς από παιδιόθεν στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο, είναι Πολιτικός Μηχανικός και έως τώρα προσέφερε την διακονία του ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του αμπελώνος της τοπικής μας Εκκλησίας, βασικό στέλεχος του κατηχητικού έργου του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, των κατασκηνώσεων και του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Παρουσία», ενώ παράλληλα είναι μέλος του Γραφείου Νεότητος και Γραμματέας της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Η εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Ιωάννου Μοναχού, ετελέσθη σε ιδιαίτερο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Συλλείτουργου εις το οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. κ. Ιωάννης, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ των παρευρισκομένων πιστών οι οποίοι προσήλθαν για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στην χαρά του νέου Διακόνου και της τοπικής μας Εκκλησίας, ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, των Σωμάτων Ασφαλείας με επικεφαλή τον Διοικητής της Αστυνομίας κ. Παύλος Κυριακοσιάν, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, καθώς επίσης και οι κατά σάρκα συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι του νεοχειροτονουμένου Διακόνου π. Ιωάννου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε κατά πρώτον στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, αναλύοντας εκτενώς τα πλούσια νοήματα της και εν συνεχεία απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης και νουθεσιών προς τον π. Ιωάννη, με τις οποίες θα πρέπει να πορεύεται στον άγαμο ιερατικό του βίο και με την διακονία του προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία θα δοξάζει το όνομα του Τριαδικού Θεού, ενώ παράλληλα τον επαίνεσε για το ήθος και την αφοσίωσή του που επιδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια για την Εκκλησία.