Η παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στην Σπάρτη

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης οργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 1η Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης η οποία είχε τίτλο: «Από το Πάθος στην Ανάσταση».

Επρόκειτο για ένα Πασχαλινό οδοιπορικό με ύμνους και κάλαντα της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο συμμετείχαν η παραδοσιακή χορωδία και πολυμελές ορχηστρικό σύνολο της φημισμένης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών καθώς και η βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Σπάρτης.

Αρχικά ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας κ. Παναγιώτης Χρόνης καλωσόρισε την χορωδία και το ορχηστρικό σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησης τόσο προς τον Διευθυντή της Σχολής π. Αθανάσιο Τύμπα, ο οποίος είναι θεολόγος και διπλωματούχος βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής, όσο και προς τον κ. Νεκτάριο Παπαγεωργίου, μουσικολόγο και διπλωματούχο βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής με ειδικότητα στο παραδοσιακό κλαρίνο, με τον οποίο μάλιστα συνδέονται με μακρόχρονη φιλία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Αθανάσιος Τύμπας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Χρόνη για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε στο μουσικό δρώμενο, που έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε αρκετά σημεία της Πατρίδας μας.

Ακολούθησε το Πασχαλινό οδοιπορικό, που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την ποιότητά του.

Κατακλείοντας την αξιόλογη εκδήλωση ο σεπτός Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική προσπάθεια και το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, ενώ ευχήθηκε η νεοσύστατη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Σπάρτης να μπορέσει με σκληρή δουλειά και θέληση να φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.