Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην Ιτέα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Ιτέα Φωκίδος βρέθηκε η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για να συμμετάσχει στις Εορτές προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Η Σχολή και οι χορωδίες της προσκλήθηκαν από την Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της πόλεως. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο και η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως ομίλησε με πολύ παραστατικότητα και πρωτότυπες πληροφορίες για την ζωή του Αγίου Νεκταρίου ο γνωστός συγγραφέας Μανώλης Μελινός. Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του αγίου και στην συνέχεια ψαλτοτράγουδα, αλλά και δημοτικά τραγούδια της Κωνσταντινουπόλεως όπου ο Άγιος Νεκτάριος πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Τα μέλη της χορωδίας γεύτηκαν την άριστη φιλοξενία τον ανθρώπων της περιοχής και επισκέφτηκαν την ιστορική μονή του Προφήτου Ηλία δίπλα στο χωριό Χρισσό Φωκίδος η οποία έχει χιλιετή ιστορία.