Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 29 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου 2021

224 29112021

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας επί τη μνήμη των Αγίων Ναούμ του Προφήτου και Φιλαρέτου του Ελεήμονος.

Από την Τετάρτη 1 έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου  θα συμμετάσχει στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων επί τη μνήμη των Αγίων Αβακούμ του Προφήτου και Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης επί τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Σοφονίου.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6 θα συγχοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

Το απόγευμα στις 5:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των Προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γριζάνου Τρικάλων Αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το βράδυ στις 8 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των Προπυλαίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας της «Καλυβιανής». Εν συνεχεία θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τον Άγιο Νικόλαο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου. Ακολούθως θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αλεξίου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριζάνου Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως Αντιγράφου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού επί τη εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, Μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός θα συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

 Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος θα συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος θα συλλειτουργήσει μετά του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου. Ακολούθως θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αλεξίου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα συμμετάσχει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ κ. ΠΛΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6:00, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων θα συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου.