Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 19 έως 25 Μαρτίου 2022

236 1832022

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6:00 απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και εν συνεχεία θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Το βράδυ από 9:30 έως 12:15 θα τελέσει θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Όρθρο και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την κατά την Ακολουθία του Γ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τα «Άχραντα Πάθη» στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το βράδυ από 9:30 έως 12:15 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων επί τη ελεύση των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου το απόγευμα στις 5:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Πηγής.

Εν συνεχεία από 6:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και των Εγκωμίων προς τα «Άχραντα Πάθη» στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και ακολούθως κατά τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων επί τη ελεύση των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί θα μεταβεί στο στρατόπεδο Καβράκου για την τελετή παράδοσης- παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών από τον Tαξίαρχο Κωνσταντίνο Δαλάκη στον Ταξίαρχο Σαράντη Τυλιγαδά.

Το απόγευμα στις 5:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κρήνης.

Ακολούθως από 6:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και των Χαιρετισμών προς τα «Άχραντα Πάθη» στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και εν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων επί τη ελεύση των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου το απόγευμα στις 5:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.

Ακολούθως από 7:00 το απόγευμα θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρογγίων.

Ακολούθως από τις 7:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός, Όθρος, Θεία Λειτουργία) με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της «Παναγίας της Δεξιάς» στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου το πρωί στις 11 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση και ακολούθως θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Το απόγευμα στις 6:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την πρώτη Ακολουθία του Εσπερινού και της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Ακολούθως στις 7:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη δεύτερη Ακολουθία του Εσπερινού και της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Έπειτα στις 9:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την τρίτη Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων και θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (Όρθρο και Θεία Λειτουργία).