Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 9 έως 15 Απριλίου 2022

239 842022Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 9 Απριλίου το πρωί θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά και θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Κολίτσα.

Την Κυριακή 10 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Χαντζιάρα.

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του τελευταίου Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνος Τρικάλων.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου το απόγευμα στις 6:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλατάνου Τρικάλων.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα στις 6:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος χωρίου Άγιος Βησσαρίων (Δούσικο) Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μοδέστου Επισκόπου Ιεροσολύμων. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Ακολούθως στις 8:00 θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την Συναυλία που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης με τίτλο «Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος» και θα περιλαμβάνει επίκαιρους ύμνους από τη Χορωδία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» και το Χορό Ιεροψαλτών Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νίκαιας Λαρίσης.

Έπειτα το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή εγέρσεως του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου.