Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 13 έως 20 Μαΐου 2022

02555Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 14 Μαΐου το απόγευμα στις 7:00 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Παλαιοπύργου.

Την Κυριακή 15 Μαΐου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Παλαιοπύργου.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου το απόγευμα στις 7 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις αθλήσαντος. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου σε οδούς της ενορίας.

Την Τρίτη 17 Μαΐου θα συλλειτουργήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη εορτή  της Μεσοπεντηκοστής.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού, επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων και της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά. Εν συνεχεία θα τελέσει Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων αδελφών.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 10:00 το πρωί θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 7:00, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου. Ακολούθως θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς.

Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΙΩΗΛ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τη Δευτέρα 16 Μαΐου το απόγευμα στις 7 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Την Τρίτη 17 Μαΐου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ

Ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος τη Δευτέρα 16 Μαΐου το απόγευμα στις 7 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Την Τρίτη 17 Μαΐου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.