Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 21 έως 27 Μαΐου 2022

244 2052022Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 21 Μαΐου το πρωί θα τελέσει την Ακολουθία των Εγκαινίων Διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων και εν συνεχεία θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα στις 7:00 θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος. Εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Θα επακολουθήσει η Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας, της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος και του Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της Αρτοκλασίας και το Θείο Κήρυγμα.

Την Κυριακή 22 Μαΐου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά Αρχιερέων στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 7:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και εν συνεχεία θα προπέμψει το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών προς τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Πολιούχου. Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα προπέμψει την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου το απόγευμα στις 8:00 έως 9:30 θα τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων την ειδική Παράκληση και εν συνεχεία θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα αναγνώσει ικετευτική ευχή για την πρόοδο στις εξετάσεις των διαγωνιζομένων μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις.