Πανήγυρις Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Κορμποβίτισσας» και Κουρές Μοναχών στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου

20200918 222427 resized 1024Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Κορμποβίτισσας» στην ομώνυμη Ιερά Μονή των Τρικάλων.

Το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020  τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έκειρε σε Μεγαλόσχημη Μοναχή την αδελφή Ηλιανή και τέλεσε την Ακολουθία της Ρασοφορίας για την αδελφή Χρυσοστόμη.

Κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής ακολουθίας τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, η αδελφότητα της Μονής Κορμπόβου, πολλοί Ιερείς καθώς επίσης και πολλοί φιλομόναχοι ευλαβείς Πιστοί, οι οποίοι και συμμετείχαν προσευχιτικώς, καθ’ όλη την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας.

Ο κ. Χρυσόστομος απηύθυνε πατρικούς λόγους πνευματικών νουθεσιών προς τις Αδελφές τις Ιεράς Μονής.

Εν συνεχεία μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία. Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης Χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων ιερέων της Μητροπόλεώς μας.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών έψαλε ο Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Ιερομόναχος Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος συνέταξε την Ακολουθία της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος  της Παναγίας της «Κορμποβίτισσας», μαζί με Πατέρες της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Η ευχαριστιακή σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ