Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών στον Μέγα Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Θεσσαλονίκη

031Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγιοτόκου πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος κατά το κήρυγμά του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και εκ μέρους των Ιεραρχών προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την ευγενή πρόσκλησή του να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και ανέπτυξε στο λόγο του τη φράση του Αποστόλου Παύλου προς Α' Κορινθίους Επιστολή «Θεμέλιον γάρ ἄλλον οὐδείς δύναται θεῖναι παρά τόν κείμενον, ὅς ἐστιν Ἰησοῦς Χριστός».

Συγχοροστάτησαν ο οικείος Ποιμενάρχης Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Προ της Απολύσεως ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος τόνισε το γεγονός ότι ο φιλάγιος λαός της Συμπρωτεύουσας παρόλο τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τήρησε τα προβλεπόμενα μέτρα και προσήλθε με ευλάβεια για να τιμήσει τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, αναμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσει την ιερή του Λάρνακα και να λάβει τη χάρη του, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τους παρισταμένους Αρχιερείς που προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους, την μεγάλη αυτή εορτή της Πόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ