Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Χαντζιάρα

1649587164901Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, περιστοιχούμενος από Ιερείς της περιοχής, Χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ο οποίος και αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Χαντζιάρα, πρώην Εφημερίου της Ενορίας.

Μετά τη τέλεση του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα για τον αοίδιμο π. Νικόλαο τονίζοντας ότι διακρινόταν  για τη σταθερή πίστη του στον Τριαδικό Θεό, τον ένθεο ζήλο, το γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα και τη θυσιαστική προσφορά για το ποίμνιό του, το οποίο υπηρέτησε θεοφιλώς επί πολλά έτη.

Τέλος δε παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο ιερέα της ενορίας π. Σπυρίδωνα Σπύρου, ο οποίος θα αναλάβει την πνευματική διακονία της χηρευούσης ενορίας και του συνέστησε να εργασθεί με ζήλο και αγάπη προς τους κατοίκους του χωρίου προς πνευματική ωφέλεια των και προς Δόξα Θεού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ