Εορτή Αγίου Εφραίμ στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

 

DSC 0515Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του εκ Τρίκκης καταγομένου και εν Νέα Μάκρη αθλήσαντος στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Το απόγευμα της 4ης Μαΐου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμώτατος Σταυροφόρος Οικονόμος Αθανάσιος Γκιουλέκας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον τοπικό Άγιο Εφραίμ εκ Τρίκκης.

Εν συνεχεία τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Εφραίμ Γιαννάκος ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον Άγιο Εφραίμ.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ