Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης στον Πειραιά κατά την υποδοχή Ιερών Λειψάνων

004Ιερά Λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Ιωάννου του Νηστευτού και Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου υποδέχθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 η πόλη του Πειραιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2022» που φέτος είναι αφιερωμένα στην συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τα Θησαυρίσματα της Εκκλησίας μας, τα οποία προέρχονται από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσοστόμου, Ιερέων και πιστών από τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, υποδέχθηκε, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου και την χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Αφού εψάλη δέηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε θερμά «με αισθήματα βαθυτάτου ευγνωμοσύνης και απεράντου αδελφικής αγάπης» τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τονίζοντας πως «είναι πολυσήμαντη η Ευλογία αυτή, διότι στην Πασχάλιο περίοδο αποδεικνύεται ότι ο περί της Αναστάσεως του Κυρίου λόγος δεν είναι ένα ιδεολόγημα ή μία ενόραση πνευματική, αλλά είναι μία πραγματικότητα η οποία μεταποιεί τον χοϊκό άνθρωπο σε αιώνια και ακατάβλητη και πνευματική οντότητα που μετέχει της Αναστάσεως, εάν το αποφασίσει και συντονίσει τη ζωή του στις εντολές του Αναστάντος Κυρίου».

Τα πρόσωπα των Αγίων που υποδεχθήκαμε «είναι πρόσωπα Αναστάσεως. Βίωσαν το γεγονός της καθάρσεως από τα πάθη, της ελλάμψεως του Αγίου Πνεύματος και της Αναστάσεως» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας με έμφαση πως οι Άγιοί μας «προσφέρουν την βεβαιότητα της Αναστάσεως».

Αναφερόμενος στην ιστορική Ιερά Μονή του Οσίου Αγάθωνος του Θαυματουργού, μια Μονή που «υπήρξε εφαλτήριο της παλιγγενεσίας μας και της πνευματικής μας αφυπνίσεως», ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο π. Γερμανό Γιαντσίδη ο οποίος διακονεί «σε ένα χώρο αγιοτόκο που προσφάτως χάρισε στην Εκκλησία του Χριστού ένα αδιαλώβητο και αδιάφθορο σκήνωμα, του νέου οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο ο οποίος πρόσθεσε τις Αρχιερατικές του ευχές στην μεγάλη Ευλογία που δέχθηκε, με την έλευση των Ιερών Λειψάνων, το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αφού παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος, τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν εν πομπή και τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε Δοξολογία και εν συνεχεία η Ακολουθία του Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτών Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Έψαλε κλιμάκιο της βυζαντινής χορωδίας “Αντιφωνικό Μέλος”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ