Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
24122020

Εορτή Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς Και Ελευθέρια Πόλεως Τρικάλων στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων

DSC 0099 AΤην Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων εορτάσθηκε η Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του Αγίου.

Στη συνέχεια με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν επ’ ευκαιρία της επετείου της Απελευθερώσεως εκ του Οθωμανικού Ζυγού της Πόλεως των Τρικάλων.

Ακολούθησε η Επίσημος Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Πόλεως των Τρικάλων Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε εντός του ναού από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Δημήτριο Γκαγκαστάθη με τίτλο: «Η απελευθέρωση των Τρικάλων».

Στην συνέχεια ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων. Εκεί έγινε και κατάθεση στεφάνων από φορείς της πόλεως των Τρικάλων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ