Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2023

315 DEMOSIEUTHEKE 8.12.2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και στις 9:15 θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Ντότα.

Ακολούθως θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού και στις 10:00 θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Πατουλιά.

Το απόγευμα στις 5:30 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γόμφων.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας.

Το βράδυ στις 10:15 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «ΤΗΝΟΥ». Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 5:00 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Τρικάλων επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Εν συνεχεία στις 6:00 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Το βράδυ 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα μεταβεί στη Φαρκαδόνα όπου θα τελέσει την ορκωμοσία του Δημάρχου και των Μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και Συμβούλων των Κοινοτήτων.

Το βράδυ 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη μνήμη των Αγίων Ευγενίου, Μαρδαρίου κλπ. Πενταρίθμων Μαρτύρων.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 10:15 το βράδυ, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πετρωτού το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία έως 12:30 το βράδυ.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 5:00 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον αύλειο χώρο των παλαιών Φυλακών Τρικάλων.

Το βράδυ από 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το πρωί στις 9:15 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων.

Έπειτα στις 11:00 το πρωί θα μεταβεί στο Στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει την ορκωμοσία των Επιλαχόντων Σπουδαστών έτους 2023-2024 της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Το βράδυ 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μοδέστου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων.