Εκτύπωση

001Το ερώτημα ίσως σε πολλούς φανεί ανόητο. Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, μεγάλος άγιος της Σερβίας, θεολόγος και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης, στις αρχές του 20ου αιώνος, έγραψε ένα Βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι επιστήμονες, ''Περί του νόμου του Θεού''. Σ' αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι φυσικοί νόμοι δεν υπάρχουν διότι, πώς είναι δυνατόν ένα άψυχο πράγμα όπως είναι ο φυσικός κόσμος να έχει νόμους; Νόμους μπορούν να έχουν μόνον οι άνθρωποι που έχουν λογική και ο Θεός που έχει άπειρες δυνατότητες.

Ο πνευματικός λοιπόν νόμος του Θεού καθορίζει πώς θα κινούνται τα διάφορα φαινόμενα της φύσης. Έτσι ο Κύριος κατά την Ανάληψη κατάργησε τον νόμο της βαρύτητας. Ο Ιορδάνης  στράφηκε προς τα πίσω κατά την Βάπτιση του Θεανθρώπου και η Ερυθρά θάλασσα κόπηκε στα δύο όταν την σταύρωσε ο Μωυσής. Ποιος επιστημονικός νόμος θα μπορέσει ποτέ να προβλέψει πότε θα γίνει ένα τσουνάμι ή πότε θα εκραγεί ένα ηφαίστειο;

Και σήμερα όλοι οι πιστοί που τρέχουν κατά εκατομμύρια να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγίας στην Τήνο αποδεικνύουν ότι πιστεύουν στην δύναμη του Θεού και όχι της φύσης. Πόσοι άνθρωποι καθημερινά δεν διηγούνται θαύματα! Καρκίνοι που τους αποδεικνύουν ιατρικές εξετάσεις μέσα σε λίγες ώρες, μετά από την επίκληση ενός αγίου, εξαλείφονται και δεν φαίνονται στις νέες εξετάσεις. Πολύ συχνά στις ειδήσεις ακούμε εγκεφαλικά νεκροί και άνθρωποι που τους έχουν διαγράψει από την ζωή οι επιστήμονες να γυρνούν μέσα σε λίγες ώρες στην φυσιολογική τους κατάσταση.

Ένα βράδυ, πριν λίγο καιρό άκουγα, μια συνέντευξη του σπουδαιότερου φυσικού επιστήμονα της Κύπρου, δεν ενθυμούμαι το όνομά του, ο οποίος για πολλά χρόνια εργαζόταν στο κέντρο πυρηνικών ερευνών, Σερν όπου οι επιστήμονες κάνουν τα ακριβότερα πειράματα κάτω από την γη. Αυτός λοιπόν έλεγε, ότι πραγματικά είναι αδύνατον να ανακαλυφθεί ποτέ ο απόλυτος φυσικός νόμος, διότι τα πειράματα που γίνονται στον μικρόκοσμο αποδεικνύουν ότι την πορεία της ύλης την καθορίζουν άπειροι αστάθμητοι παράγοντες.

Και ο γνωστός σε όλους  φυσικός επιστήμονας Χόκινγκ, που πριν λίγο καιρό κοιμήθηκε, σε συνέντευξή του είχε πει: ''Είναι ανόητος όποιος πει ότι δεν υπάρχει Θεός, όπως ανόητος είναι και αυτός που προσπαθεί να αποδείξει με την επιστήμη ότι υπάρχει Θεός''. Και αυτό βέβαια είναι αληθινό διότι αν συνέβαινε κάτι άλλο θα καταργούνταν η ελευθερία του ανθρώπου να ακολουθήσει τον δρόμο του αληθινού θεού με την θέλησή του. Η ύπαρξη του Θεού αποδεικνύεται μόνον όταν καθαρίσουμε την καρδιά μας από τα πάθη και κατοικίσει τότε μέσα μας το Άγιο Πνεύμα.

Είναι λοιπόν εγκληματικό ορισμένοι γονείς, καθηγητές και ημιμαθείς επιστήμονες να σπέρνουν την απιστία στους νέους και να τους οδηγούν στα ψυχοφάρμακα και την απελπισία. Διότι δίχως Θεό, όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι όλα επιτρέπονται. Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι προέρχεται από την άψυχη ύλη και θα καταλήξει σ' αυτήν εξισώνει τον εαυτό του με τα ζώα.

Ποιος ο λόγος να είμαστε δίκαιοι σ' αυτήν την ζωή εάν δεν υπάρχει αιώνια ζωή; Ποιος ο λόγος να έχουμε ελπίδα όταν αργά ή γρήγορα θα καταντήσουμε χώμα; Δόξα στον μεγαλοδύναμο Θεό, που από το πρώτο δευτερόλεπτο της συλλήψεώς μας, μας δωρίζει την αθάνατη ψυχή η οποία εφαρμόζοντας τον πνευματικό νόμο του ευαγγελίου μπορεί να γίνει πραγματικά ευτυχισμένη στους αιώνες των αιώνων τραβώντας μάλιστα, όπως έγινε και με τον Αναστημένο μας Χριστό, και το σώμα μας στον αιώνιο Παράδεισο.