Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Προσφώνηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου κατά την Έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα το νέο νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

001

Συνήλθε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στη Συνεδρία της εκτάκτου συγκλήσεώς Της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Ο κ. Ιερώνυμος, στη σύντομη προσφώνησή του, αναφέρθηκε στον λόγο της απόφασής του να συγκαλέσει το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έκτακτη Συνεδρία, ο οποίος είναι ο προς κατάθεση νέος νόμος για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για επιμέρους διατάξεις υιοθεσίας τέκνων υπ’ αυτών.

Σχολιάζοντας τον προς κατάθεση νόμο, τόνισε ότι «πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα, που στόχο έχει μόνο να αλλοιώσει την κοινωνική συνοχή της πατρίδος μας, αλλά και να εισαγάγει ‘’νέες μορφές οικογένειας’’, καθώς και να κανονικοποιήσει τη σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Παράλληλα δημιουργούνται πολλές προκλήσεις του ιερού και ‘’μεγάλου’’ μυστηρίου του γάμου, θίγονται τα παραδοσιακά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ επιχειρείται αλλαγή στις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, με κεντρική βεβαίως αυτήν του θεσμού της οικογενείας».

Ο Μακαριώτατος, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, οι οποίοι διατύπωσαν δημόσια τις θεολογικές θέσεις τους, και τόνισε ιδιαιτέρως ότι «από εδώ και στο εξής θα ομιλήσει η Ιεραρχία», ανέφερε ότι επιθυμεί να διατηρηθεί άρρηκτη η ενότητα του Σώματος της Ιεραρχίας και ότι προσεύχεται στον Θεό να μας φωτίσει για τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ