Τίμησαν την Παναγία « Ιεροσολυμίτισσα» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων

081

Εορτάσθηκε για δεύτερη φορά φέτος, την 24 Ιουνίου 2019, μέσα σε κλίμα χαράς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων η Σύναξη του Αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από το χωριό του Διαλεκτού, των γύρο χωριών, αλλά και από την πόλη των Τρικάλων προσήλθαν με κατάνυξη για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης και Ιεροσολυμίτισσας.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος ομίλησε με γλαφυρότητα για τον πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατά την διάρκεια Εσπερινού τους ύμνους έψαλλε ο εκλεκτός χορός του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ».

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε οδούς της Ενορίας.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση από την γυναικεία χορωδία της ενορίας και τοπικά χορευτικά τμήματα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας.