Ολοκληρώθηκαν στη Μεγάρχη οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπληρώσεως διακοσίων ετών του Ιερού Ναού

008Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των εορτασμών στην ενορία της Μεγάρχης Τρικάλων όπου από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Με ιδιαιτέρα χαρά και θρησκευτική κατάνυξη αυτές τις ημέρες πλήθος προσκυνητών από την πόλη των Τρικάλων και από άλλες Μητροπόλεις προσκύνησαν την Αγία Υπομονή αφού κατέφθασαν λεωφορεία από Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Άργος, Καλαμπάκα, Γρεβενά και Θεσσαλονίκη.

Παρόντος σε όλες τις Ακολουθίες ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος όπου ευχήθηκε, ευλόγησε και συμβούλεψε τους μαθητές της περιφερείας για τον αγώνα τους στην περίοδο των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και τους φιλακόλουθους πιστούς για την ανάγκη της υπομονής στην ζωή μας.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν και η μεταφορά της Τιμίας Κάρας στον π. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο όπου και ευχήθηκε η Αγία Υπομονή να πρεσβεύει στον Αναληφθέντα Κύριο να δίδει σε όλο τον κόσμο την αρετή της υπομονής.

Την ευλογία της Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής είχαν την πνευματική ευκαιρία να λάβουν και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου όπου την μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πάντων Χαρά π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Να αναφέρουμε ότι όλες αυτές τις ημέρες η Αγία Κάρα επισκέφθηκε τα σπίτια πολλών ασθενούντων αδελφών μας ώστε να τους δώσει την υπομονή και δύναμη στον δύσκολο αγώνα κατά των ασθενειών τους.

Πολλές οι πνευματικές ευκαιρίες στην ενορία της Μεγάρχης όπως η πολύ μεστή και πνευματική ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών.

Κορύφωση των Ιερών Ακολουθιών ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπου προσήλθε δια την Δεσποτική Εορτή.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής προεξάρχοντος του Καθηγουμένου π. Ανθίμου και συλλειτουργούντων κληρικών της περιφερείας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας ο Καθηγούμενος μίλησε για την σημασία της Εορτής της Αναλήψεως.

Σε όλους τους προσκυνητές προσφέρθηκε την Κυριακή μετά την Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, την Τετάρτη μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πέμπτη μετά το πέρας των Ακολουθιών η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά των φιλόχριστων κατοίκων της Ενορίας Μεγάρχης.

Την Πέμπτη το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό ο Πανοσολογιώτατος Καθηγούμενος π. Άνθιμος μίλησε για τον βίο της Αγίας Υπομονής και την σημασία και αξία των Ιερών Λειψάνων.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τους ψαλμούς απέδωσε παράρτημα της Βυζαντινής σχολής Εστιαίας που αποτελούνταν από τους π. Νικόλαο Σακαγιάννη, Δημήτριο Παπαβασιλείου, Ευάγγελο Καζάνη, Βασίλειο Τυράκη.

Τέλος την Παρασκευή μετά το πέρας της Ιεράς παρακλήσεως οι κάτοικοι της Μεγάρχης με συναισθήματα συγκίνησης προέπεμψαν την Αγία Κάρα να επιστρέψει στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου όπου φυλάσσεται.

Με τη χάρη του Θεού και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου στην ενορία της Μεγάρχης θα θεμελιωθεί Ιερό Προσκυνητάριο στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν της Αγίας Υπομονής και του Αγίου Παρθενίου όπου και θα πανηγυρίζεται η χάρη των δύο Αγίων της Εκκλησίας μας προς ευλογία των πιστών.