Συνεχίζεται η Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

dsc06181 resized 1024Συνεχίζεται η Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη μας με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο. Μαζί του βρίσκονται ιερείς της Μητροπόλεως και ομάδα προσκυνητών από την πόλη των Τρικάλων.

Κατά την παραμονή του εκεί πέρασαν από τη Λύδδα, προσκύνησαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται ο τόπος μαρτυρίου και ο τάφος του Αγίου.

Γνώρισαν και προσκύνησαν τα άγια προσκυνήματα της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων. Ξεκίνησαν από την Πύλη των λεόντων, επισκέφθηκαν τον οίκο των αγίων Ιωακείμ και Άννης, την προβατική κολυμβήθρα, την φυλακή του αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Έπειτα, ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου, έφθασαν στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκύνησαν τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και στη συνέχεια τον Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που υπάρχουν μέσα στον Ναό.

Μετά επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Σχολή, το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου, την οικία του ευαγγελιστού Ιωάννου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας και τον τάφο του Δαβίδ στην περιοχή της αγίας Σιών.

Αναχωρόντας για τη Γαλιλαία σταμάτησαν στην Σαμάρεια και επισκέφθηκαν το Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Εκεί βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου. Φθάνοντας στην Γαλιλαία επισκέφθηκαν το Θαβώρ και έπειτα στην Ναζαρέτ προσκύνησαν στο Ναό του Ευαγγελισμού. Από εκεί πήγαν στην Κανά και μετά στην περιοχή της Καπερναούμ, όπου επισκέφθηκαν τον Ναό των αγίων Αποστόλων και την Μονή των αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα.

Στη Γεθσημανή προσκύνησαν τον τάφο της Παναγίας. Είδαν τον κήπο των Ελαιών, το Ναό των Εθνών και την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή της Ιεριχούς. Πρώτα πέρασαν από τη Βηθανία προσκυνώντας την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και τον τάφο του Λαζάρου. Από εκεί συνέχισαν για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά και τον Ιορδάνη ποταμό. Στον τόπο της βαπτίσεως του Κυρίου τέλεσαν την ακολουθία του Αγιασμού. Πέρασαν στην πόλη της Ιεριχούς για να δουν την συκομωρέα επάνω στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος για να δει τον Ιησού και επίσης προσκύνησαν την Ιερά Μονή του προφήτου Ελισσαίου. Ανέβηκαν στο Σαραντάριο Όρος και το τελευταίο προσκύνημα πραγματοποίησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του εν Ιορδάνη.

Στην Βηθλεέμ σταμάτησαν στο Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο των Νηπίων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το χωριό των Ποιμένων, την Μονή του Τιμίου Σταυρού, την Μονή του Αγίου Συμεών του Καταμόνας, το Όρος των Ελαιών και την Μονή της Αναλήψεως.