Εκτύπωση

26042017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ
  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Γεωργίας Στεργίου.

Το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων. Εν συνεχεία, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Εφεστίου Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως» προς την Πλατεία Αριστοτέλη Αντωνίου (Λαναρά) όπου και θα ψαλλεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Την Κυριακή το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στην Καρδίτσα όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς μνήμης του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, πολιούχου της πόλεως.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Επισκέψεως».

Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 7:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου πέριξ του Ιερού Ναού. Ακολούθως θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση από τα χορωδιακά τμήματα της ενορίας με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λόγγου. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου προς την Πλατεία του χωρίου όπου και θα ψαλλεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Το απόγευμα στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Χαϊδεμένης. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Οικουμενίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων.

Την Πέμπτη το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ Τρίκκης στον Πυργετό Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Τρίκκης.
   

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας τη Δευτέρα το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Μεγαλοχώρι.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει στο Ξυλοπάροικο.

Την Πέμπτη το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Τρικάλων (πλησίον Δικαστηρίων).

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Διαλεκτό.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει στο Μεγαλοχώρι.

Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει στη Χαϊδεμένη.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Τρικάλων.

Τη Δευτέρα το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Βαλτινό.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει στις Καρυές.