Εκτύπωση

04052017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
πρ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Α Λ Ε Ξ Ι Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου. Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου μοναχής Βερονίκης. 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Παρασκευή το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Τρίκκης. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Το Σάββατο το πρωί θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου μοναχής Βερονίκης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου. Το απόγευμα στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος χωρίου Άγιος Βησσαρίων (Δούσικο) αντίγραφο Ιεράς Εικόνος της Οσίας Σοφίας εκ Κλεισούρας. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει το μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δενδροχωρίου. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου πέριξ του Ιερού Ναού.

Ακολούθως στις 8 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών με τίτλο «Η Σμύρνη μάνα καίγεται».

Τη Δευτέρα το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου.

Το απόγευμα, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Βόλου όπου και θα μεταφέρει την Ιερά, Χαριτόβρυτο και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Επισκέψεως» από τον ομώνυμο Ναό των Τρικάλων. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου κατά την ακολουθία του εσπερινού.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Λυγαριάς. Εν συνεχεία στις 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού και μνήμης των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντιστάσεως. Ακολούθως θα τελέσει Τρισάγιο στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας επί τη εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων.

Την Δευτέρα το πρωί θα λειτουργήσει στο Δενδροχώρι.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει στο Διπόταμο.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στην Κρηνίτσα.

 

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή το πρωί στην Πηγή.