Εκτύπωση

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

 

002Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Παρασκευή το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλοκωτού επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Αιγυπτίου.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ξηροκάμπου Καλαμπάκας.

Το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Τρικάλων (έναντι Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων).

Την Κυριακή το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού.

Τη Δευτέρα το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ευλαβεστάτου π. Βασιλείου Μπραζιώτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.

Το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού και των Εγκωμίων του εν αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Μετά το πέρας των εγκωμίων και μέχρι την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

Εν συνεχεία το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.

Την Τρίτη το απόγευμα, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης όπου και θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Την Τετάρτη το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.

Την Πέμπτη το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νεοκαισαρείας.
 

ΕΟΡΤΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Υ

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων το πρωί κατά την διανομή του αντιδώρου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το απόγευμα μετά το πέρας των εγκωμίων και μέχρι την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας και το βράδυ κατά την διανομή του αντιδώρου μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στη Ράξα.