Εκτύπωση

101 9.11.2018Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 10 Νοεμβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στη Λάρισα όπου θα συμμετάσχει στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλοκωτού επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Αιγυπτίου.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί, θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο νέος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης   και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 5:45, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερολογιωτάτου π. Ελισαίου Δουσικιώτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.

Το απόγευμα στις 6 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Μετά το πέρας των εγκωμίων και μέχρι την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

Εν συνεχεία το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.

Από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου και θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων.