Εκτύπωση

127 1752019Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 18 Μαΐου το πρωί, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου χωρίου Πρόδρομος Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Αργυρίου.

Στις 10 θα μεταβεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την 1η Μουσικολογική Ημερίδα με τίτλο: «Ψαλτική Τέχνη: Προϋποθέσεις, Παράδοση και Διακονία» που διοργανώνει το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ».

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού, επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά.

Ακολούθως το απόγευμα στις 7:30 και την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στην Καλαμπάκα όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς μνήμης της Συνάξεως των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων.

Την Κυριακή 19 Μαΐου το απόγευμα 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρδανίου Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος «Η ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΣ», του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και των θρησκευτικών εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει διακοσίων ετών του Ιερού Ναού.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα και την Τρίτη 21 Μαΐου, ευγενώς προσκληθείς, θα παραβρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό του Ιερού Ναού.

Την Τρίτη 21 Μαΐου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων επί τη εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου το απόγευμα στις 6:30, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων την Τιμία Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Εν συνεχεία στις 8:30 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος) και θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση από τη Θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με τίτλο «Νεομάρτυς Άγιος Παύλος, διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του».

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου το πρωί στις 11:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο Ανδρέα στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων

Εν συνεχεία στις 8:00 θα μεταβεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ» (οδός Όθωνος) και θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση από την Θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με τίτλο «Νεομάρτυς Άγιος Παύλος, διακόσια χρόνια από το μαρτύριό του».

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας τη Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο.

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει στο Γαρδικάκι.

Την Τρίτη 21 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει στη Φήκη.

Την Τρίτη 21 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει στο Ελευθεροχώρι.

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί στο Ρίζωμα.